top of page
Amber - foto 3.jpg

Hallo,

Amber - gezicht.jpg

Hier Amber,

In 2016 begon ik met yoga omdat ik wel "fit en lenig wilde zijn". Herken je dat? Ik had toen nooit kunnen bedenken wat voor indrukwekkende reis naar binnen er zou beginnen, met het maken van die keus. Ik ontdekte hoeveel obstakels ik met me mee zeul, elke dag weer. Opvattingen over mijzelf, en anderen om mij heen. Verwachtingen, pijn die nooit doorvoelt heeft mogen worden en krampachtig vasthouden aan dat wat ik los mag laten. Het is niet altijd makkelijk, maar yoga geeft me inzicht in mijn eigen obstakels. Maar daarnaast geeft yoga geeft me ook de practice om hier mee om te gaan! Eerst op de mat, en vervolgens ook voorzichtig ernaast. En man oh man, wat voelt het goed als het lukt om weer een stukje meer los te laten. Yoga heeft mijn capaciteit om het leven te doorvoelen, om het tot in mijn tenen te ervaren, verdiept. Om nu, na jaren van eigen oefening, dit te mogen delen met anderen is een waar cadeautje. 

Amber van de Klippe

Vinyasa Flow

Wat kun je verwachten?

The stronger the flow, the brighter the glow! We zullen dus lekker door de houdingen heen gaan, om de flow tijdens de les te voelen en deze vervolgens mee te nemen de dag in. Dit doen we op het ritme van onze ademhaling. Door te focussen op onze adem, brengen we de aandacht in plaats van naar buiten (wat we het grootste deel van de dag doen) naar binnen. Yoga gaat niet om het aanraken van je tenen, maar om wat je tegenkomt op jouw weg naar beneden. 

Ik combineer graag alle vier de paden van yoga. Natuurlijk Hatha yoga, het fysieke. Samen zullen we elke les door twists, vooroverbuigingen, achteroverbuigingen en balans oefeningen heen bewegen. Maar ook Bhakti, de yoga van het hart, is een belangrijk deel van mijn eigen practice. We openen elke les dus met gezamelijk chanten. Zingen? Nee! Want bij zingen denk ik aan mooie noten raken. Chanten gaat om zingen vanuit je hart. Om je stem ruimte in te laten nemen, ook als deze niet "perfect" is. Jnana yoga, het intellectuele pad, komt terug in het delen van de yoga filosofie.

Allemaal mooie woorden dit, maar het belangrijkste is misschien wel: laten we het samen gaan doen. En dat is dan ook het vierde pad: Karma Yoga, het pad van de actie. Tot snel op de mat! 

Amber - foto 2_edited.jpg
bottom of page