top of page

Over ons 

"Wat leuk dat je interesse hebt in Natural High Yoga!

We zijn een yogaschool, maar dan net even anders. In 2014 vond ik dat iets wat zo goed is voor lichaam, geest en ziel, voor iedereen bereikbaar en dus heel betaalbaar moest zijn. Geld verdienen is niet ons doel. We willen ervoor zorgen dat yoga echt 'for all' is. Daarom zitten we in een voormalig kraakpand en als er geld over is, komt er direct een les bij. 

Het pand is bij uitstek geschikt om jouw creatieve levensenergie te laten vloeien. Hier is niets gepolijst, fonkelnieuw of clean. Het pand is eerlijk, als het leven zelf. Daarnaast geven we in de zomer, -als het weer het toelaat- ook les op onze buitenlocatie in het Westerpark

Yoga is een Sanskriet woord wat eenheid betekent. En dat is dan ook mijn missie: het non-dualisme of het eenheidsbewustzijn vaste voet aan de grond laten krijgen in onze gepolariseerde maatschappij."

Eduard (eigenaar NHY)

Mediterende vrouw

Kundalini

Kundalini is Sanskriet voor ‘de opgerolde’. Volgens oude geschriften ligt Kundalini-energie, ook wel levensenergie genoemd, slapend als een opgerolde slang aan de basis van onze ruggengraat. Wanneer de energie ontwaakt, stijgt deze door de chakra’s omhoog naar de kruin.

 

Doordat het door alle chakra’s heen gaat, zorgt Kundalini energie ervoor dat je geleidelijk door opgehoopte blokkades heen werkt. Dit gaat gepaard met inzichten en heling op elk niveau. Vervolgens zou deze energie ook weer naar beneden moeten gaan. Deze neerwaartse beweging is minstens zo belangrijk als het zorgt voor houvast. In de lessen zorgen wij ervoor dat deze energie circuleert.

beeldmerk National High Yoga
“Travel light, live light, spread the light, be the light.”

Yogi Bhajan

bottom of page