top of page

Mon, Dec 18

|

Uffelte

YULE MIDWINTER RETRAITE

We nodigen je uit voor een 5-daagse Midwinter gathering op onze geliefde locatie De Uelenspieghel in Uffelte. Een prachtige Saksische boerderij midden in de Drentse natuur. Een plek als een oase. Om te genieten, je te laven aan de snorrende houtkachel en je bezieling te voelen.

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
YULE MIDWINTER RETRAITE
YULE MIDWINTER RETRAITE

Time & Location

Dec 18, 2023, 1:00 PM – Dec 22, 2023, 2:00 PM

Uffelte, Winkelsteeg 5, 7975 PV Uffelte, Nederland

About the event

We  nodigen je uit voor een 5-daagse Midwinter gathering op onze geliefde  locatie De Uelenspieghel in Uffelte. Een prachtige Saksische boerderij  midden in de Drentse natuur. Een plek als een oase. Om te genieten, je  te laven aan de snorrende houtkachel en je bezieling te voelen.

Het  wordt een mindfull aanwezig zijn, even los van het dagelijkse met zijn  mogelijke hectiek. Heerlijke biologische maaltijden en de prachtige  natuur zorgen voor rust en een uitstekende bedding. Heide en bos zijn  direct in de buurt. We hebben de beschikking over de boerderij en  bijgebouw met kamers en enkele blokhutjes. Er is een speciaal veldje  voor campers en caravans.

De  winterzonnewende (Yule) is de langste nacht. In deze nacht schenkt de  Godin het leven aan het Licht, en de Zon keert weer terug. De terugkeer  van het licht is zeer belangrijk voor ons en zeker voor onze voorouders,  want meer licht betekent meer zon en warmte, hetgeen een nieuwe  groeiperiode voor de gewassen betekende. Ook wij kunnen ons  synchroniseren met de tijd en de natuur door mee te bewegen met het  licht. Zo zullen wij tijdens deze midwinter retraite in eenheid en  ontspanning naar binnen gaan om onze dromen en intenties voor het nieuwe  jaar helder te krijgen. Deze zullen we bekrachtigen door een oeroud  winterritueel. 

Na de zonnewende is het tijd voor feest!

~Een nieuwe aardse cyclus is begonnen, het licht komt terug, een nieuwe ronde om de zon, Nieuwjaar! ~

Welkom maandag 18 december vanaf 13.00 uur. Vrijdag 22 december na de lunch nemen we weer afscheid van elkaar.

Locatie: Centrum De Uelenspieghel, Winkelsteeg 5, 7975 PV, Uffelte

ℙℝ𝕆𝔾ℝ𝔸𝕄𝕄𝔸 (voorlopig en o.v.b) ★  Mantracirkel o.l.v. Dana Devi & Terrence Samson ★  Concert Hartsongs van Liza Weald ★  Ecstatic Dance met DJ Feeleonora ★  Concert Trio Tinto Sol ~ Flamenco ★  Zangcirkel met Marieta Rust ★  Midwinter zonnewende ritueel ★ Healing Yoga & Chi Kung ★ Wandelingen in de heerlijke Drentse natuur ★ Soulsinging Stemexpressie & improvisatie ★ Ecstatic Dance met DJ Feeleonora ★ Intuïtief zingen met de piano ★ Eetbare- wilde kruidenwandeling ★ Workshop intimiteit en workshop bezield spreken ★ Lichtcircel over non-dualisme ★ Persoonlijke I Ching reading ★ Ruimte voor co creatie en open podium

𝕋𝔸ℝ𝕀𝔼𝕍𝔼ℕ Kosten voor de 5-daagse inclusief alle maaltijden, workshops en concerten exclusief verblijf €490,- Bij bescheiden budget €280,- + envelop met wat je verder kunt bijdragen. Voel je een financiële drempel, meld je dan bij Erik.

Verblijf: 1 persoons kamer €140,- 2 persoons kamer €95,- 3 of 4 persoons kamer €75,- Camper/ caravan €60,-

Vroegboek korting: boeken vóór 1 december 10% reductie per persoon. Aanmelding samen met een ander: voor beide 10% korting op de retraite. Aanmelding via de mail: erikhuele@hotmail.com Info: Erik 06 5715 9572 Je aanmelding is rond na een bevestigingsmail & je overboeking per bank.

𝕀ℕℍ𝕆𝕌𝔻 De  Zon keert weer. Hij wordt wedergeboren uit de donkere en voedende  schoot van de Moeder, de Grote Godin. De Heer van de Dood is de Heer van  de Wedergeboorte, en duisternis maakt nu plaats voor het licht als elke  dag langer wordt. Reis in jezelf om je nieuwe intenties voor het  komende jaar te ontdekken: Wat wil je loslaten en wat wil je nieuw  creëren? We stellen ons open voor het nieuwe in het komende jaar, dicht  bij ons hart, in lijn met onze persoonlijke waarheden. Deze intenties  bekrachtigen we in het zonnewende ritueel.

De  tijd voor de eigenlijke zonnewende richten we ons op totale ontspanning  en openen we ons om in eenheid te komen middels yoga, lekker eten,  wandelingen, diverse workshops, muziek en dans. Op de dag van de  zonnewende maken we een diepe trancereis om onze dromen, ideeën en  intenties voor het komende jaar helder te krijgen. Wat wil je  manifesteren? Welk proces wil je aangaan? Het hoogtepunt van de  retraite is het Yule ritueel. In het ritueel materialiseren en  bekrachtigen we onze intenties en plannen. Wij zullen teruggrijpen naar  oude Germaanse tradities waarbij we gebruik maken van een levende Yule  boom in de natuur. Op deze manier ont-dekken we onze eigen-wijsheid die  verborgen ligt in onze geschiedenis en in onze natuur.

Na  de zonnewende vieren we het licht dat terugkomt buiten ons en in ons.  Jij wordt hierin uitgenodigd om ook je licht te laten schijnen door in  co-creatie je talent te delen middels een activiteit, optreden, workshop  of iets anders. Niets moet, alles mag.

Wij  gaan een lichtveld creëren waarin iedereen op een veilige manier  zichzelf mag zijn in verbinding met jezelf, met elkaar en met de natuur.

Share this event

bottom of page